Houten hekwerk

Een houten hekwerk geeft naast afgrenzing een klassieke uitstraling aan uw terrein en tuin. Voor een optimale levensduur vormt de keuze in houtsoort en mate van onderhoud een grote rol.

  Houten hekwerk

U kunt met houten hekwerken alle kanten op wat betreft styling en toepasbaarheid. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ‘ronddoorrond’ hekwerk voor in het weiland. Of voor een traditionele “white picket fence” in uw voortuin.

houten hekwerken

Kies voor een kwalitatief hoogstaand houten hekwerk
Aangezien uw houten hekwerk allerlei weersomstandigheden zal moeten trotseren is het belangrijk dat u kiest voor een kwalitatieve houtsoort. Bij het bepalen van de kwaliteit moet u vooral rekening houden met de hardheid en vochtigheidsgraad van het hout. Naast een kwalitatieve houtsoort is impregneren soms ook nodig om de duurzaamheid van uw houten hekwerk te waarborgen. Impregneren is een chemisch proces wat simpelweg ervoor zorgt dat uw hekwerk niet aangetast word door vocht, schimmels en andere rottingsprocessen.

Goed onderhoud is het halve werk
In tegenstelling tot een metalen sierhekwerk, die vrijwel geen onderhoud behoeft, moet een houten hekwerk (afhankelijk van de houtsoort en de impregneer methode) eens in de zoveel tijd geïnspecteerd, geschuurd en eventueel geverfd worden

Ervaringen van andere bezoekers

Goede prijsopgaven gehad
"Houten hekwerk vergt veel onderhoud. Ik wil dan ook niet te veel betalen voor het hekwerk zelf. Dan maar offertes vergelijken en ik moet zeggen, prima prijsopgaven gehad. Het hek wordt eind deze week geplaatst."
Toegevoegd: Y. Keizer uit Enkhuizen
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Prijzen vergelijken loont
"Ik kan iedereen het vergelijken van offertes aanraden! Hekwerk is best prijzig en door prijzen van verschillende hekwerk leveranciers te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel geld kwijt bent."
Toegevoegd: E. Meijer uit Naaldwijk
Waardering: 7/10 Rating starRating starRating starRating half starRating no star

Veelgestelde vragen

Kan ik ook zelf mijn houten hekwerk impregneren?
U kunt het inderdaad zelf doen, maar wij raden u aan om het te laten verzorgen door uw leverancier. Wanneer u het namelijk zelf doet, zal dat minder effectief zijn dan wanneer uw leverancier uw houten hekwerk onder druk impregneert. Onder druk zuigt het hout het impregneermiddel namelijk op en wordt elk hoekje en gaatje geïmpregneerd.

Hoelang blijft geïmpregneerde hout onaangetast?
Dat is afhankelijk van de impregneer methode. Wanneer het onder druk gebeurt, krijgt u het beste resultaat en vaak ook een garantie van 10 jaar onder het KOMO keurmerk

Wij proberen het aanvragen van offertes voor u als gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Toch kunt u altijd nog met vragen zitten over deze service. Voor meer antwoorden op uw vragen leest u meer bij de 'veel gestelde vragen'.

Voordelen van een sierhekwerk

  • Karakteristieke uitstraling
  • Ruime keuze in vormgeving

Lees onderstaand meer over de diensten van hekwerk leveranciers:

Wilt u graag participeren op deze website? Vul dan snel het formulier in, zodat een van onze medewerkers contact met u kan opnemen: ontvang vandaag nog aanvragen op maat!

Vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen